کد خبر: ۵۴۳۸۲۹
زمان انتشار: ۱۵:۰۰     ۳۰ اسفند ۱۴۰۳
حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدتقی محمدی شیخ از کارشناسان احکام شرعی به سؤالات پیرامون «حکم مسافرت برای اجتناب از روزه گرفتن در روزه ماه مبارک رمضان» پاسخ داد.

به گزارش پایگاه خبری 598، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدتقی محمدی شیخ از کارشناسان احکام شرعی به سؤالات پیرامون «حکم مسافرت برای اجتناب از روزه گرفتن در روزه ماه مبارک رمضان» پاسخ داد.

* حکم مسافرت برای اجتناب از روزه گرفتن

یکی از پرسش‌های شایع در ماه مبارک رمضان، درباره افرادی است که تمایل ندارند روزه بگیرند و می‌خواهند با مسافرت کردن، روزه خود را افطار کنند؛ به گونه‌ای که هم روزه خود را بخورند، هم بعداً آن را قضا کنند، هم مرتکب معصیت الهی نشوند و هم کفاره‌ای بر آنها واجب نگردد.

برخی از مراجع تقلید معتقدند هر زمانی از روز، حتی تا پیش از اذان ظهر، می‌توان نیت سفر کرد و این امر اشکالی ندارد.

مقام معظم رهبری در مسئله ۹۳۹ رساله توضیح المسائل «نماز و روزه» که از سوی ایشان به چاپ رسیده، فتوای متفاوتی را بیان فرموده‌اند. ایشان می‌فرمایند: «هرگاه روزه‌دار بعد از ظهر مسافرت کند، باید روزه خود را نگه دارد.

اگر پیش از ظهر مسافرت کند، در صورتی که از شب قبل قصد سفر کرده باشد، روزه‌اش باطل است و می‌تواند افطار کند و بعداً آن را قضا نماید. ولی اگر در خود روز تصمیم به سفر بگیرد (مثلاً امروز ساعت ده صبح تصمیم بگیرد مسافرت برود)، بنابر احتیاط واجب باید روزه را بگیرد و بعد از ماه رمضان قضا کند.»

بنابراین، طبق نظر مقام معظم رهبری، اگر فردی می‌خواهد روزه نگیرد و با مسافرت کردن از وجوب روزه خارج شود، تنها در صورتی می‌تواند این کار را انجام دهد که از شب قبل نیت سفر کرده باشد.

در غیر این صورت، احتیاط واجب آن است که روزه را بگیرد و پس از ماه رمضان قضای آن را به‌جا آورد. البته راه حل برای کسی که نمی‌خواهد به این احتیاط واجب عمل کند، مراجعه به اعلم بعدی است که در این صورت، عمل به نظر آن مرجع برای او مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها
نیازمندیها
09107726603 تماس یا پیام در پیام رسان های ایتا و تلگرام